Arriva pustila prvi Maz u saobraćaj!

 

Prvi od ukupno deset Maz autobusa iz Kragujevca, danas je pušten u redovan saobraćaj!

Maz 203 - Arriva Litas Beograd

Maz 203 – Arriva Litas Beograd

Prvi od deset autobusa tipa Maz 203, koji se sklapaju u fabrici “Vulović Transport” u Kragujevcu, počeo je sa radom u Beogradu.
Kako smo već pisali Arriva je naručila 10 autobusa, autobusi se sklapaju u Kragujevcu, radi se o standardnom niskopodnom gradskom autobusu. Autobus pokreće Mercedesov motor OM906LA sa 290 konjskih snaga, uparen sa ZF automatskim menjačem sa integrisanim retarderom.

Prvi primerak, danas je radio na liniji 47, tokom pauze iskoristili smo priliku da donesemo premijerne fotografije. Prvi utisci su veoma pozitivni, enterijer je poprilično zanimljivo realizovan, široki hodnici i odlično raspoređena sedišta obezbeđuju više prostora za putnike. Ne možemo dati konačni sud o kvalitetu završne obrade, na oko, zaista sve izgleda odlično i na svom mestu, nema nekih rupa, oštećenja, kao što se već viđalo na novim vozilima nekih drugih proizvođača.

Vozilo ima 28 sedećih mesta, uključujući i  jedno mesto obezbeđeno sa osobu sa invaliditetom koja je smeštena u kolica, uključujući i sigurnosni pojas. Vozač je fizički odvojen od putnika, kabinom koja je staklena, omogućava vozaču da nesmetano obavlja svoj posao. Takođe, kabina omogućava ulaz putnika na oba krila prvih vrata, samim tim takođe omogućava bolji protok putnika.

Ovog puta ćemo ostati dužni za fotografije vozačevog prostora, nažalost, samo kroz staklo kabine i kroz prozor…

Ipak, da ne bude da je autobus bez mana, zamerili bi što su nalepnice po autobusu sa dosta grešaka, kao i još nekoliko, ali zanemarljivih greški. Novo je ipak novo!

Maz 203 - Arriva Litas Beograd

Maz 203 – Arriva Litas Beograd

Prilažemo i mini video…

Čestitamo kompaniji Arriva Litas i nadamo se da će u narednom periodu biti još novih vozila!

 

 

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 15.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...