Cities In Motion 2

Srce igre Cities In Motion sačinjavaju vozila. Velika ili mala, spora ili brza, svako vozilo je jedinstveno i daje posebnu notu ovoj igri. U Cities in Motion 2 za razliku od prethodnog serijala, uložili smo trud da bi poboljšali ponašanje vozila i načinila da svako bude korisno. Osnovna vozila u Cities In Motion 2 su autobusi, tramvaji i metro, isto kao i u prvom delu igre.

Za nastavak pritisnite READ MORE

Autobusi su neumorni radnici ulice, oni se pogone uz pomoć dizel goriva i potrošnja veoma zavisi od stanja saobraćaja. Osnovni koncept je da što je duža ruta, manji i brži autobusi su potrebniji i treba ih odabrati. Veliki, spori autobusi su idealni za kraće gradske rute sa velikom izmenom putnika.

Najbolji dodatak u ovom delu igre su rute kretanja. Sada možete preciznije odrediti rutu linije na kojoj autobusi voze bez postavljanja dodatnih stanica koje zahtevaju održavanje i mogu prekinuti tokove vozila. Ručno postavljanje rute kretanja je idealan način da se vodi saobraćaj dalje od teških gradskih saobraćajnica sa puno vozila i time da se optimizuju rute kretanja.

Još jedna pogodnost jesu “žute” trake za vozila JGP-a. Možete izabrati posebne tipove ulica sa specijalnim “žutim” trakama da biste obezbedili da vaše vozilo ima neprekidan tok kretanja. Žute trake imaju svoje troškove održavanja, ali se mogu veoma isplatiti u užem centralnom jezgru grada.

Tramvaji su moderni, doterani, i po svojoj prirodi su im potrebne šine da bi se kretali. Kao takvi, oni su idealni za gradske centre i mogu veoma doprineti na nekim tipovima ulica, kao što su bulevari sa specijalnim središnjim ostrvom namenjenim za tramvaje na koje ne utiče kretanje ostalih vozila u saobraćaju. Sa novim, većim mapama, očekujemo da tramvaji dobiju važniju ulogu u gradu zbog većih gradskih jezgara.

Metro ima mnogo novih karakteristika. Umesto dosadašnja 3 nivoa građenja, sada možete ukopavati šine duboko onoliko koliko vi želite, bez ikakvih ograničenja. Dubina kopanja jedino utiče na sam trošak, po svojoj prirodi, pošto je skuplje graditi i kopati na većim dubinama. Sa ovom promenom, sada možete imati više linija bez ukrštanja i bez prevelike gužve pod zemljom. Metro sistem je još u fazi izrade i želimo da ga usavršimo koliko god je to moguće.

Dok u prvom delu igre nema mnogo vozila – u ovom delu ima daleko više modela, iako se trudimo da sve modele izbalansiramo koliko je to moguće, tako da svako vozilo nađe svoju primenu u samom sistemu prevoza. Kada se ne koriste, vozila se nalaze u depou i stalno se održavaju da bi ostali u najboljem mogućem stanju. Ako je vaš red vožnje previše “zategnut”, vozila neće imati vremena da idu na održavanje i mogu iskusiti razne kvarove. Trebate voditi računa o platama zaposlenih u održavanju vozila, što ih više plaćate, to su radnici predaniji svom poslu, na ovaj način možete se odlučiti da li vozila da ostaju duže u garaži na popravci ili sa većom platom radnicima koji će daleko brže popravljati sve kvarove. Vaš izbor !

Karoliina Korppoo
Game Designer
Colossal Order

Prevod :Gonzales (Mišić Aleksandar)

You may also like...