Cities In Motion – Dnevnik autora br. 6

Jedna od velikih razlika između stare i nove verzije Cities In Motion jeste multiplayer mogućnost igranja. Prvi deo CiMnije imao podršku za to iako su mnogi igrači to tražili, pa smo se potrudili da to u ovoj verziji nadoknadimo. Generalno, multiplayer podrška nije toliko zastupljena u simulacijama, pošto one imaju trend da budu samo igre za jednog igrača sa ciljem da se “pobedi” igra. Osetili smo da multiplayer podrška može da podstakne da se ljudi međusobno takmiče, ipak, ostavili smo i za one koji više vole da “pobede” samu igru. Kao takvo, spremili smo dva tipa multiplayer-a, kooperacioni i takmičarski.

U kooperacionom, možete da igrate sa najviše 3 prijatelja i da radite na jednoj kompaniji na istoj velikoj mapi. Građenje ogromne mreže mnogo je lakše i zanimljivije uz pomoć prijatelja. Velike mape sa više gradskih centara pružaju dovoljan prostor za mnoge igrače koji igraju simultano.

Ipak uz kooperativni mod, dizajnirali smo i takmičarski mod za igrače koji bi da se takmiče sa svojim prijateljima. U takmičarskom modu, možete izabrati ciljeve pomoću klizača. Opcije koje su uključene su vremensko ograničenje, ako volite da igrate brzo igru, ili do određene vrednosti kompanije. Ako imate obe opcije uključenem igra će se završiti kada postignete obe vrednosti. Takođe možete igrati sa jednom opcijom ili čak nijednom, ako želite da se takmičite sa prijateljem bez ikakvih ograničenja.
Timska igra je omogućena za oba moda, i kooperativni i takmičarski mod podržavaju najviše 6 igrača.

Glavni cilj u takmičarskom modu je da konstantno pokušavate da budete bolji od protivničke kompanije. U timskom modu, radite sa timom kroz timski chat (ili glasovni) da biste odredili šta će ko da radi. Mape imaju mnogo gradskih centara, pa možete dodeliti svaki nekom igraču. Takođe, postoji i mogućnost podele zadataka po tipu vozila (autobusi, tramvaji…)

Prevod : Mišić Aleksandar, Balkan Simulacije

You may also like...