Kandidati za nagradu “Autobus 2018. godine”

Ukupno devetnaest kandidata je u trci za titulu “Autobus 2018. godine” u tri kategorije. Konačni pobednici u svojoj kategoriji biće poznati 19. oktobra na sajmu u Kortrijku.

Devetnaest kandidata za ovogodišnju titulu najboljeg u tri kategorije, najbolji u kateogriji gradskih autobusa, najbolji u kategoriji prigradskih/međugradskih autobusa i najbolji u kategoriji turističkih autobusa.

Veliki broj ovogodišnjih kandidata su vozila sa alternativnim pogonom, električnim ili pogonom na CNG, proizvođači su sve više posvećeni misiji očuvanja životne sredine što podstiče sve veću popularizaciju ovakvog tipa vozila i među potencijalnim kupcima.

Kandidati za nagradu “Autobus 2018. godine” u kategoriji “Gradski autobusi”

Prvi od kandidata za nagradu autobusa godine, stiže iz Francuske, radi se o električnom autobusu iz fabrike “Heuliez“. Prvi električni autobus ove fabrike završio je u Parizu, kao deo voznog parka “RATP”, najvećeg operatera u Francuskoj čiji vozni park broji blizu 1000 autobusa. Godinama unapređivan, prodat je u oko 500 primeraka, a najveći kupac je i “RATP”.
“Heuliez” EX 337 Elec opremljen je električnim motorom snage 175kW, pogodnim za niske brzine i česta zaustavljanja. Radi se o klasičnom autobusu dužine 12m, sa maksimalnim kapacitetom od 110 putnika, opremljenim klima uređajem i rampom za pristup osoba sa invaliditetom.

Heuliez EX337 Elec

Sledeći kandidat stiže iz nešto južnije Španije, radi se o električnom autobusu iz fabrike “Irizar” pod nazivom “I2E“.
Predstavnika Irizara, uglavnom poznatog kao proizvođača turističkih autobusa, ovog puta vidimo i na sceni gradskih vozila, električni autobus koga ćemo imati prilike da vidimo u ovom izboru opremljen je električnim motorom snage 180kW. Jednim punjenjem koje traje 6h, obezbeđuje se mogućnost rada od 14 do 16h u gradskim uslovima saobraćaja, odnosno obezbeđuju autonomiju od 200-250km. Kapacitet je zbog prostora koji zauzimaju baterije, sveden na “svega” 90 mesta, od čega je 32 za sedenje. Opremljen je klima uređajem, kao i rampom za lakši ulazak osoba sa invaliditetom. Ono čime se ponose je da Irizar možemo videti u nekoliko velikih gradova, kao što su London, Glazgov, Barcelona, Marsej.

Treći kandidat je prošlogodišnji pobednik i nosilac titule “Autobus 2017. godine”, radi se o autobusu “Solaris Urbino 12 Electric“. Dvanaest metara dugački predstavnik Poljske, stiže i na ovogodišnje takmičenje kao jedan od favorita u svojoj kategoriji. Dolazi sa motorom od 160kW i dve opcije za punjenje, “plug-in” sistemom ili punjenjem preko pantografa. U zavisnosti od snage baterija i načina punjenja, prema tvrdnji proizvođača, dostupan za rad tokom celog dana. Maksimalni kapacitet je 37 sedišta, u zavisnosti od konfiguracije vrata i baterije. Takođe, opremljeni klima uređajem i rampom za osobe sa invaliditetom. Solaris je jedan od proizvođača koji godinama unazad podržava alternativne pogone  vozila, unapređuje svoja vozila i popularizuje vozila na alternativne pogone.

Solaris Urbino 12 Electric

Solaris Urbino 12 Electric

Kao četvrti predstavnik u ovogodišnjem izboru, stiže nešto neobično, Van Hool se predstavlja modelom “Exqui.City” radi se kombinaciji autobusa i tramvaja, moderan i elegantan, predstavlja nešto novo na tržištu i svakako vredno pažnje. “Exqui City” dolazi u dve varijante, kao dvozglobni autobus od 24m ili kao zglobni autobus od 18m, ono čime se ponose u “Van Hoolu” je pregršt mogućnosti za pogon ovog vozila, a sve u cilju zaštite životne sredine i popularizacije alternativnih pogona, za one verne klasičnim dizel motorima, ostavili su i tu mogućnost. Trambus kako mu je zvanični naziv, opremljen je baterijama od 215kW, koje mu obezbeđuju nešto preko 100km autonomije između punjenja, za sada je još uvek “pionir” u svetu transporta, a videćemo kako će se pokazati u narednom periodu.

Van Hool Exqui City 18

Naredni predstavnik stiže nam iz VDL Grupe, radi se o modelu Citea SLFA 181 Electric. Jedan moderan i slobodno možemo reći futuristički primerak autobusa, radi se o zglobnom autobusu, kao što mu i naziv kaže na električni pogon, potpuno ekološki i neškodljiv za životnu sredinu. Opremljen je motorom od 210kW, a kapacitet mu je 140 putnika. Baterije su smeštene na krovu vozila, a zahvaljujući brzom punjenju vozilo može biti operativno tokom celog dana.

Vdl Citea SLFA Electric

Nešto sasvim drugačije je naredni konkurent i još jedan predstavnik Francuske, “Vehixel Cityos 4″ je mališan koji je urađen na Iveco šasiji, dugačak 7.3m predstavlja pravi mali minibus.

Opremljen motorom od 180 konjskih snaga koji ispunjava “Euro 6” standard, uparen sa osmobrzinskim automatskim menjačem, dolazi sa kapacitetom od 40 putnika, opremljen klima uređajem, sa mogućnošću ugradnje rampe za lakši ulazak osoba sa invaliditetom.

Vehixel Cytios 4

Poslednji predstavnik u konkurenciji gradskih autobusa stiže nam sa severa, idemo u Švedsku, poslednji kandidat za “Autobus 2018. godine”  je Volvo 7900 Electric.
Švedski proizvođač, odavno se okrenuo alternativnim pogonima, ovogodišnji predstavnik u ovom izboru kao svoju najveću prednost donosi mogućnost brzog punjenja baterija za koje je potrebno svega 6 minuta. Opremljen je motorom od 160kW, obezbeđuje  autonomiju od 10-20km , pogodan za gradske linije, potpuno tih i najvažnije potpuno neškodljiv za okolinu. U zavisnosti od konfiguracije, ima od 30-34 sedišta, a ukupan kapacitet proizvođač ograničava na 83 putnika. Ponosno ističu preko 3500 prodatih autobusa na alternativne pogone.

 

Volvo 7900 Electric

Kandidati za nagradu “Autobus 2018. godine” u kategoriji “međugradski autobusi”

Prvi predstavnik u ovoj kategoriji je Irizar I4 Hybrid. dostupni u verzijama od 10.7m i od 13m sa dve osovine i od 15m sa tri osovine.

Tehnologija koju je kreirao Irizar, naziva se paralelna hibridna tehnologija. Poslednja generacija dizel ili biodizel motora je kombinovana sa električnim motorom, obezbeđuje snagu ili generiše elektirčnu energiju i u zavisnosti od situacije, motori (električni i dizel) mogu delovati pojedinačno ili zajedno, kako bi obezbedili optimalnu efikasnost i performanse. Opremljeni su “Cummins” motorom od 300 konjskih snaga i “Edrive” motorom od 65kW, upareni sa “EATON Fuller” menjačem sa šest brzina. Verzija od 15 metara opremljena je “Cummins” motorom od 370 konjskih snaga i “Edrive” od 110kW.

Predstavlja moderan međugradski autobus koji pruža sve neophodno za putovanja po zemlji i kraće izlete po inostranstvu.

Irizar i4 15m

Drugi predstavnik je “Iveco Crossway CNG“, stiže premijerno na sajam u Kortrijku. Predstavlja pionirski projekat implementacije CNG pogona u međugradska vozila. Motori koji su predstavljeni su kompatibilni sa Biometanom.

Novi “Crossway LE”  se napaja preko “IVECO Cursor 9 NP” maksimalne snage 400ks. Boce za gas su smeštene na krovu vozila i lako su dostupne. Na sajmu u Kortrijku od 20-25. oktobra posetioci i javnost će imati priliku da se upoznaju sa ovim konceptom vozila.

Iveco Crossway CNG

Treći predstavnik je Scania Citywide LE Hybrid, dostupni u verzijama od 12m, 12,7m, 13,7m, 14,8m. Pored širokog spektra u ponudi motora od 250 do 360 konjskih snaga, uprenih sa automatskim menjačem, tu je i elektro motor od 110kW, koji možemo istovremeno raditi i sa dizel motorom i potpuno nezavisno. Scania želi ovim metodom da pomogne u uštedi prilikom vožnji na daljim relacijama i do 30%, ipak sama konfiguracija vozila nije baš nešto što bi se poželelo na međugradskim linijama.

Scania Citywide LE Hybrid

Kraljevsku reputaciju u ovoj kategoriji braniće Setra S418 LE Bussines, nešto malo duža od 14.5m u LE izvedbi popularna u zemljama zapadne Evrope, ove godine konkuriše u Bussines verziji. Stiže sa verzijama OM470 “Euro 6” motora sa 360 i 390 konjskih snaga, uparenih sa šestobrzinskim automatskim menjačem. U zavisnosti od konfiguracije poseduje 57 ili 61 sedište.

Setra S418 LE Bussines

 

Poljski “Solaris” ima predstavnika i u ovoj kategoriji, radi se o modelu “Interurbino” pravi se u dve varijante od 12m i 12,8m. Dve opcije Solaris nudi za motore, prva je Cummins ISB6.7E6 sa 310 konjskih snaga ili Daf MX11 sa 270 konjskih snaga, što se menjača tiče tu je šestobrzinski manuelni menjač proizvođača “Eaton Fuller” kao i dva automatska menjača proizvođača “ZF” i “Allison”. Broj sedišta je do 55 u 12m verziji i do 59 u 12.8m verziji.

Solaris Interurbino

Poslednji predstavnik u konkurenciji za najbolji međugradski autobus je VDL Bova Futura FMD2-135. 

Ono što karakteriše ovu Bovu na dve osovine je dužina od 13.5m, povećan prostor za prtljag i 63 sedišta za putnike. Dodatno modernizovana i unapređena u odnosu na prvu generaciju Future, predstavlja moderan autobus kome ni neko dalje putovanje ne bi bilo problem. Ovu dugačku Bovu pokreće Daf motor, MX11 240 sa 330 konjskih snaga ili MX11 270 sa 370 konjskih snaga. Pored klasičnog šestobrzinskog manuelnog menjača u ponudi je i automatski ZF menjač sa 12 brzina.

VDL Futura FMD2 135

 

Kandidati za nagradu “Autobus 2018. godine” u kategoriji “turistički autobusi”

Prvi predstavnik u ovoj konkurenciji je “Irizar I6s Integral” predstavlja modernizovani nastavak Irizarovih modela, sem dizajnerskih poboljšanja, sitnih izmena, novi Irizar krasi pregršt kombinacija i mogućnosti, kako pri izboru dužine, tako i pri izboru agregata koji pokreće autobus.

Konfiguracije Irizar I6

Što se tiče agregata koji pokreću Irizara, tu su Daf MX 11 motori u rasponu od 370 konjskih snaga do 510 konjskih snaga, u ponudi su ZF šestobrzinski manuelni menjač, kao i ZF Astronic automatski menjač sa 12 brzina.
U zavisnosti od dužine šasije, postoji mogućnost ugradnje od 43 do 71 sedeća mesta. Širok spektar mogućnosti da se prilagodi svakoj firmi i svim potrebama.

Već dobro poznati igrač na tržištu turističkih autobusa, Man Lion’s Coach, modernizovan, estetski izmenjen neznatno, ipak osnova je ostala ista. Lion’s može da pokreće Man D2066 LOH Common rail motor sa 420 konjskih snaga ili D2676 LOH Common rail motor 460 konjskih snaga. Man nudi klasični manuelni menjač sa 6 brzina samo u kombinaciji sa D2066 LOH motorom, dok je automatski Manov Tipmatic menjač sa 12 brzina u ponudi sa oba agregata. U zavisnosti od konfiguracije broj putnika može biti od 44 do 49. Karakteriše ga velika udobnost i prostranost, idealan izbor za dugačka putovanja.

Man Lion’s Coach

Mercedes Tourismo predstavio je novi model od 1994. do danas je prodato više od 26.000 autobusa, nakon 1994. godine jedan od najpopularnijih autobusa je doživeo prvu promenu 1999. godine kada je modernizovan i uspešno je prodavan do 2004. kada je uz manje šminkanje doživeo svoju smenu 2006. godine. Tada je započeta nova generacija “Tourisma” i njegova epoha, sa strogo 12m verzije, prvi put se pojavljuje i verzija od 14m i troosovinska verzija, pored potpunog redizajna uveo je i standard za ESP sistem.  Tourismo je 2009. doživeo prvi “Fejslift” a do danas je jedan od najtraženijih modela. Nedavno predstavljeni novi Tourismo pored standardnih 12 i 14m, tu je i verzija od 13m. Novi Tourismo obogaćen je mnogobrojnim sigurnosnim sistemima, poput “Activ brake assist”, “Atention assist” kao i drugim bezbednosnim sistemima kao EBS, BAS, DBL… Tu je i ojačana prednja stena, koja povećava bezbednost i sigurnost posade pri nezgodi. U ponudi novog Tourisma su OM936 motor sa 355ks, a tu je i OM470 sa 360ks, 395ks, 430ks, 455ks. U ponudi su i različite konfiguracije vozačevog kokpita, tu je paket opreme Basic i Comfort, što dodatno poboljšava ugođaj na radnom mestu. Novi Tourismo nudi nešto veći prtljažni prostor i nešto više prostora u salonu.

Mercedes Tourismo

Mercedes Tourismo

Naredni kandidat već dobro poznati Neoplan Skyliner, tradicija dabl-dekera koja traje 50 godina, poslednje osveženje doživela je pre nekoliko godina, gde je potvrdio svoj status jednog od najboljih na tržištu. Predstavlja se sa Man D2676 LOH motorom uparenim sa Man Tipmatic automatskim menjačem sa 12 brzina, 14m stila i kvaliteta, jednostavno Neoplan.

Neoplan Skyliner

Kraljevski predstavnik u kategoriji turističkih autobusa ove godine je model Setra S516HD/2.

Trinaest metara, na dve osovine, modernog dizajna, sa više prtljažnog prostora, kraljica se u ovoj verziji predstavlja sa Mercedes motorom OM 470, Euro 6 standard, 450 konjskih snaga. Ova verzija nudi konfiguraciju sa 51 do 55 sedišta, pružiće maksimalan konfor svim putnicima i moćiće da preveze i neku torbu više u odnosu na konkurente.

 

Setra S516 HD/2

Poslednji, ali ne i manje važan kandidat u konkurenciji za najbolji turistički autobus 2018. godine je Vdl Bova Futura Fhd2-106.

Mališa iz VDL-a, nije slučajno ovde, sa svojih 10.6m, predstavlja luksuzni turistički autobus za manje grupe, pre svega ciljna grupa ovog vozila su VIP klijenti, koji žele potpuni mir i komfor tokom svog putovanja.  Ovog “mališana” pokreće Daf MX11 motor sa 370 ks, koji osim klasičnog manuelno menjača sa šest brzina, nudi i opciju automatskog ZF Ecoshift sa šest brzina. Sigurni smo da će i on pronaći put do ciljne grupe.

VDL Bova Futura FHD2-106

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 15.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...