Licenca za profesionalne vozače – nova uredba ZOBSa

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 25.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...

4 Responses

 1. Peki says:

  Postovani
  Pratim vas sajt i sve pohvale za dizajn i naravno za azurnost u informisanju.Molim vas da odgovorite na pitanje ako ste u mogucnosti kada ce poceti izdavanje kartica vozaca popularni CPC sertifikat o kom govorite u ovom tekstu.Veliki pozdrav i hvala unapred.Peki

  • becks89 becks89 says:

   Poštovani,
   Svi vozači su sa posedovanjem kategorija, automatski dobili licencu na 5 godina. Firme su obaveštene da su dužne da do 2019. imaju samo licencirane vozače. Neophodno je da dostave dokumentaciju o svojim zaposlenima i automatski će im biti data licenca.
   Tačan datum kada će moći da se polaže nije poznat, ali svakako ćemo ispratiti dalja dešvanja po ovom pitanju, budući da se više puta provlačila ova tema.

   • peki says:

    Hvala na odgovoru .Da li mozete odgovoriti na pitanje- Da li je ova licenca priznata u EU i da li je ona zamena za KOD 95.Unapred zahvaljujem.Pozz Peki

    • becks89 becks89 says:

     Prema za sada poznatim informacijama, sporazumom koji je postignut, ova licenca će biti priznata kao kod 95 u EU. Kada zvanično otpočne ova procedura, svakako ćemo izvestiti sa svim detaljima.