Reportaža: Balkan Transport na 39. sajmu turizma!

Ekipa našeg portala posetila je i ovogodišnji sajam turizma održan u Beogradu, donosimo Vam reportažu i fotografije sa lica mesta! 

Ekipa našeg portala obišla je i ove godine izlagače na sajmu turizma, obišli smo štandove nekih od njih, porazgovarali smo o aktuelnoj situaciji, kao i o samim sajamskim ponudama.
Želeli smo da saznamo zašto baš njih treba da odaberemo za svoje putovanje, šta to nude što drugi nemaju, po čemu se ističu i kakvi su njihovi dalji planovi.
Bazirali smo se pre svega na predstavnicima sa sopstvenim voznim parkom, kako bi sa njima mogli da porazgovaramo i o vozilima, uopšteno u saobraćaju.

Prvi štand koji smo posetili je štand Arrive, kao i prethodne godine ugošćeni smo i počašćeni, a ovom prilikom smo pored predstavnika agencije imali čast da porazgovaramo i sa predstavnicima same firme.
Popričali smo o planovima za budućnost, gde smo saznali da Arriva ima planove za širenje mreže linija, a da je među prvima plan za povezivanje Novog Sada i Požarevca, kao i širenje mreže linija sa Zlatibora ka Novom Sadu i Požarevcu. Ponosni su na unapređenje usluge, podmlađivanje voznog parka, kao i na nove nabavke vozila. Ono što smo saznali je i da je u planu nabavka Maz autobusa za Beograd, kao i da se do kraja Marta očekuje dolazak prvog međugradskog vozila iz Ikarbusa na MB šasiji u redove ovog preduzeća.
Što se tiče sajamske ponude Arriva pored ponude za leto 2017. u kojoj nude aranžmane sa prevozom za Grčku, Makedoniju, Crnu Goru i Srbiju, posebno ističe izlete u Graz i Milano, na koje su ponosni i ističu da su najpovoljniji na tržištu!

Pre nego što istaknemo najzanimljivije iz Arrive, želimo da se zahvalimo celokupnoj ekipi koja je izdvojila svoje vreme i do detalja nam odgovarala na sva pitanja i na sve nedoumice. Posebno nas raduje činjenica da Arriva nastavlja da unapređuje svoje usluge i da želi da proširi svoju mrežu linija. A sada sama ponuda

Grac

Milano

Kompletnu ponudu agencije Arriva možete pogledati na -> http://www.turizamarriva.rs

 

Naredni štand je štand agencije Oktopod Travel, ovde smo imali tu čast da se upoznamo i sa samim vlasnikom agencije, pored toga što smo se upoznali sa ponudom za predstojeće leto, upoznali smo se i sa daljim planovima agencije. Ističu da unapređuju i povećavaju postojeće kapacitete u samoj ponudi, što se voznog parka tiče za sada nema novih nabavki, vozni park je pojačan Neoplan Skylinerom poslednje generacije početkom godine i to je jedini takav Neoplan u Srbiji.

U planu je i dalja saradnja našeg portala i agencije Oktopod Travel.
Ističemo ponudu sa Sajma

Oktopod Travel – Evropski gradovi 2017

 

Celokupnu ponudu pogledajte na http://www.oktopod.rs

 

Za sam kraj, želimo da se zahvalimo celokupnoj ekipi iz Oktopod Travela na ljubaznosti i na izdvojenom vremenu.

 

Treći po redu štand je agencije Grand Tours iz Novog Sada, ljubazni domaćini su se predstavili na sajmu u jako lepom svetlu, hvale se sopstvenim objektima u Grčkoj i u Srbiji, najavljuju širenje kapaciteta i tvrde da je još jako malo mesta ostalo, budući da je za njihove aranžmane jako velika potražnja. Ono što je zanimljivo i što planiraju da uvrste u ponudu je Tajland, što je kod nas jako retko i atraktivno.

U planu je i dalja saradnja našeg portala i agencije Grand Tours, ali do ostvarenja istih, predstavljamo i ponudu sa sajma.

Zahvaljujemo se Grand Toursu na ljubaznosti i izdvojenom vremenu.

Četvrti štand je bio štand agencije Euroturs iz Niša, nažalost, u momentu posete nikoga od predstavnika same agencije nisu bili prisutni na samom štandu, sem dva agenta, te smo izostavili neki detaljniji razgovor.

Ono što je aktuelno od ove agencije je to da nude Grčku , a raspolažu i sa 8 turističkih autobusa od kojih su neki nabavljeni u skorijem periodu.
Ponuda Eurotursa

Naredni štand je bio štand turističke agencije ispred preduzeća Lasta. Ove godina je jubilarna, slave 70 godina postojanja, te su tim povodom delili besplatnih 70 karata. Ponuda je ostala identična kao i prošle godine, adekvatnog sagovornika nismo imali, agent koji nas je saslušao nije imao odgovore na pitanja zašto baš izabrati Lastu za put, a sama ponuda je ostala baš loša i neadekvatno reprezentovana. Da ne bi dalje kudili, ovako je izgledao štand.

Naredni štand je bio štand agencije Banbus, ističu sopstvee kapacitete u Srbiji, ponosni su na veliku ponudu u Grčkoj, kao i sa kapacitetima u Bugarskoj, Turskoj, Španiji i Crnoj Gori.

Ističemo

Kompletnu ponudu pogledajte na http://www.banbus.co.rs

 

Jedno od novih imena na sajmu je agencija Fudeks Holiday, koja predstavlja spoj prevozničke kompanije iz Beograda i agencije iz Novog Sada. Već dobro poznati brend Fudeks je dobio svoju agenciju i ono što ih karakteriše je sjajna ponuda za Grčku, kao i sjajni vozni park u vlasništvu firme Fudeks koji će realizovati ove aranžmane.

Štand je konstantno bio pun tokom svih dana, intresovanje veliko, a po rečima ljubazne predstavnice zaista mnogo aranžmana su prodali tokom sajma. Raduje nas ovakav napredak firme Fudeks i raduje nas što smo dobili još jednu novu ozbiljnu agenciju na našoj sceni.

Ističemo deo ponude

Ljubaznim predstavnicima se zahvaljujemo na vremenu i na lepim poklonima, želimo im puno uspeha i nakon sajma.

Za kraj smo ostavili agenciju Terra Travel, ljubazni vlasnici su nas ugostili na štandu i posvetili nam svoje vreme, Terra Travel je agencija koja pruža mnogo opcija za realizaciju vaših želja i putovanja, imaju veliki izbor vozila prilagodljivih svim zahtevima klijenata. Posebno su ponosni da su jedini prevoznik koji ima pristup Svetoj Gori, pored toga nude neke retke destinacije kao što su Kipar, Maldive, Tajland, UAE…

Terra Travel – Sajam Turizma 2017

Kompletnu ponudu možete pogledati na http://www.terratravel.rs

Ljubaznim domaćina se zahvaljujemo i na lepim poklonima, a pre svega na njihovom vremenu. Drago nam je što ćemo u narednom periodu nastaviti saradnju.

 

Nakon 7 dana od zatvaranja sajma, analizirali smo šta se to najviše prodavalo, kao i obično najtraženije destinacije našim turistima su Grčka i Crna Gora, sve traženije su i atraktivne destinacije kao što su Emirati i Maldivi. U odnosu na prošlu godinu, više ljudi je posetilo sajam, ove godine je to blizu 75000 posetilaca što je rekordna poseta do sada. Takođe, rekordna je i godina po broju prodatih aranžmana.

Tu su bila i dva lepotana ispred sajma, koja su krasila sajamski parking.

 

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 15.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...