Šest novih autobusa za Novi Sad!

JGSP “Novi Sad” preuzelo je još šest niskopodnih autobusa iz fabrike Ikarbus!

Ikarbus IK-112, JGSP Novi Sad

Ikarbus IK-112, JGSP Novi Sad

U toku aprila meseca, Ikarbus je isporučio 6 autobusa istog tipa, Ik112, krajem decembra isporučeno je još 5 komada.
Radi se o vozilima koja su proizvedena na šasiji Ikarbusa, vozila poseduju MAN D0836 motor sa 290 KS, ukombinovani sa Voith Diwa.5 menjačem sa četiri brzine i integrisanim usporivačem. Vozila su opremljena klima uređajem, kao i rampom za lakši ulazak osoba sa invaliditetom.

Ikarbus IK-112, JGSP Novi Sad

Ikarbus IK-112, JGSP Novi Sad

Autobus ima 30 sedećih mesta, a ovog puta Ikarbus se potrudio da enterijer izgleda vizuelno dosta bolje, novitet su plastificirani rukodržači, viđeni kod autobusa isporučenih Arriva Litasu. Tu je i par modifikacija, kojima je olakšan rad vozača i prodaja karata, kako bi se što bolje prilagodili sistemu prodaje karata u Novom Sadu.

Ikarbus IK-112, JGSP Novi Sad

Ikarbus IK-112, JGSP Novi Sad   foto:i karbus.rs

Cena jednog autobusa je nešto oko 150.000€, a očekuje se još pet Ikarbusa IK112 u prvom kvartalu tekuće godine, takođe uskoro će biti raspisan tender za 10 zglobnih vozila za potrebe javnog prevoza u Novom Sadu!

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 15.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...