U poseti Oktopod Travelu

Ekipa Balkan Transporta je u saradnji sa ljubaznim domaćinima iz Oktopod travela realizovala novu reportažu. 

Oktopod Travel Beograd

Naša poseta agenciji Oktopod Travel je nastavak saradnje započete na nedavno održanom sajmu turizma, tokom koga smo imali tu čast da upoznamo vlasnika agencije. Vrlo rado nam je izašao u susret i ukazao nam čast da budemo njihovi gosti i da se detaljnije upoznamo sa samom firmom i sa njihovim voznim parkom. Glavni i odgovorni za vozni park je gospodin V.Avramović, u dogovoru sa njim naša ekipa stigla je do placa na kome su smeštena vozila ove agencije. Pored parking prostora, na placu se nalazi i velika hala zatvorenog tipa, sa kanalom i dosta opreme za lakše održavanje i servis vozila.
Domaćini su nam stavili na raspolaganje sva prisutna vozila, kao i vozače koji su nam izašli u susret kako bi naša ekipa napravila što bolje fotografije i kadrove njihovog voznog parka. Potrudili su se da nam što više informacija pruže o svakom vozilu, a i o samoj firmi.

Prvo vozilo sa kojim smo se upoznali je Setra S431DT, radi se o modelu proizvedenom 2004. godine i poseduje 80 sedećih mesta. Autobus je opremljen toaletom, klima uređajem, audio/video uređajima…

Setri se nedugo zatim pridružio Neoplan Skyliner, radi se o modelu proizvedenom 2006. godine, a poseduje 69 sedećih mesta. Vozilo je, takođe, opremljeno klima uređajem, toaletom, poseduje panoramski krov, a posebno je pohvalan veliki razmak između sedišta. Iskoristili smo priliku da zabeležimo fotografije odmah nakon čišćenja.

Dvojcu se potom pridružuje i najmlađi član firme, trenutno jedini autobus ove generacije u Srbiji. Radi se o Neoplanu Skylineru, proizvedenom 2013. godine i to je ujedno trenutno poslednja generacija ovog modela. Ponos i dika Oktopoda, prava limuzina i prava čast da upravo mi odradimo prve detaljne fotografije ovog autobusa. Model pored visokog paketa opreme poseduje i panoramski krov, koji mu daje dodatnu čar i dodatan doživaljaj putnicima. Prema rečima vozača koji ga duži, pravo je uživanje upravljati ovim autobusom.

Uživajte u njegovim eksluzivnim fotografijama

Četvrti po redu ispred naših objektiva bio je ponovo Skyliner, ovog puta u plavoj kolor šemi, tek pristigao sa puta iz Češke. Za naše fotografije, izvučen je sa kanala gde je vršen redovan pregled i redovna kontrola, pred naredne radne zadatke. Istovremeno, ekipa je radila na njegovom čišćenju iznutra i pripremala ga za odlazak pod četke i njegovo pranje spolja. Ovaj Neoplan je proizveden 2007. godine, a poseduje 85 sedećih mesta, opremljen je najvišim paketom opreme.

U međuvremenu, dok smo mi “maltretirali” vozače i nameštali autobuse za fotografisanje, neki su bili vredni i radili su na sređivanje još jednog lepotana iz Skyliner porodice.

Ujedno, pripremio nam je i poslednje vozilo koje ćemo Vam detaljno predstaviti. Kao što već rekosmo, radi se o još jednom članu Neoplanove Skyliner porodice, ovaj model je proizveden 2008. godine i poseduje 83 sedeća mesta. Ujedno naš domaćin, koji nam je pomagao oko pozicioniranja svih vozila duži ovo vozilo te smo imali priliku da čujemo i nekoliko lepih reči o samom vozilu i neke doživljaje iz karijere. Za vozilo ima samo reči hvale, bez ikakvih problema ispunjava sve zadatke.

Pored pomenutih i prezentovanih vozila, agencija Oktopod Travel poseduje i još jednog Neoplana koji je nešto stariji, proizveden je 2000. godine i poseduje 75 sedećih mesta. Takođe je opremljen, toaletom, klima uređajem, kuhinjom…

A pored Neoplana, vozni park čini i VDL Berkhof Axial 100, proizveden 2005. godine sa 85 sedećih mesta.

Pre nego što zaključimo reportažu sa nekim zanimljivim kadrovima, malo reči i o samoj firmi. Imali smo tu mogućnost da popričamo i sa radnicima, jako je zanimljiva činjenica da su vozači i radnici održavanja tu već nekoliko godina, kažu da je vlasnik više nego korektan, kao i da su uslovi odlični. Radi se sve na tome da vozila budu uvek u perfektnom kako mehaničkom, tako i u estetskom stanju, sami vozači jako puno pomažu i učestvuju u održavanju svog vozila. Svako od vozila ima svoju posadu, što je jedan od recepata za dug vek vozila uz dobro održavanja i puno pažnje što svako od ovih vozila ima. Agencija je aktivna tokom cele godine, kako nam kažu punom parom rade svaki dan, koliko danas su se raspršili sa svojim vozilima po Evropi, radeći redovne ture gradova Evrope. Već uigrani tim, čeka spremno i letnju sezonu, gde se najviše očekuje od Grčke. Vozila su spremna za svaku turu, kao i same posade.

Za sam kraj, želimo da se zahvalimo ljubaznim domaćinima, pre svega samom vlasniku, potom šefu voznog parka gospodinu Avramoviću, vozačima koji su izdržali sve naše zahteve i izašli nam u susret za sve kadrove, hvala celoj ekipi na ljubaznosti i na informacijama. Iskreno im želimo da imaju puno posla, da u skorije vreme imaju i prinova u voznom parku, koje ćemo mi već ispratiti.

Pozdrav i od naše ekipe
Tekst, foto: D.Beraja
Foto: N.Drndarević

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 15.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...