U teškoj saobraćajnoj nesreći poginuo vozač autobusa

Teška saobraćajna nesreća dogodila se nešto posle 12 časova na autoputu nedaleko od Budimpešte, poginuo je vozač autobusa, dok je 16 putnika teže i lakše povređeno!

Autobus marke “Man” u vlasništvu preduzeća “Eurolin” iz Paraćina, saobraćao je na redovnoj međunarodnoj liniji Rekovac-Salzburg, nešto posle 12 sati udario je u dva teretna vozila koja su radila na održavanju deonice autoputa M-0, na periferiji Budimpešte.

Tom prilikom, povredama je podlegao vozač autobusa, S.S (60), dva putnika su zadobila teške telesne povrede, dok ih je 14 lakše povređeno. Prema prvim informacijama u momentu nezgode u autobusu se nalazilo dvadesetak putnika.

Tačni uzroci ove saobraćajne nesreće biće nakadno utvrđeni, uviđaj je trajao nekoliko sati te je saobraćaj bio u prekidu.
Vozač autobusa je poginuo na licu mesta, njegovo beživotno telo bilo je zaglavljeno nekoliko sati dok konačno vatrogasne ekipe nisu uspele da ga izvuku iz zgužvane karoserije vozila.
Drugi vozač je ovom prilikom prošao nepovređen, zašto vozač nije video vozila i radnike koji su radili na održavanju puta ostaće nepoznato. Umor, neprilagođena brzina ili nešto treće, utvrdiće istraga.

O silini udarca svedoče i snimci sa lica mesta, delovi instrument table i volan autobusa završili su par desetina metara od autobusa.

Porodici stradalog izjavljujemo saučešće, a povređenima želimo brz oporavak.

Foto: Printscreen (police.hu)

becks89

becks89

Osnivač i administrator portala Balkan Transport. Posebno me zanimaju autobusi i prevozničke firme u Srbiji. Bavim se i fotografijom, iza mene je preko 15.000 fotografija. Za sva pitanja ili informacije vezane za sajt ili za moje tekstove, možete me slobodno kontaktirati.

You may also like...