preloader
  • Mercedes Benz Sprinter City 75 - Minibus of the Year 2019

Članovi “International Bus of the Year” žirija na Minibus Euro Testu u Madridu su Mercedesu Sprinter City 75 dodelili titulu “Minibus of the Year 2019”.

blog-thumb

U konkurenciji su, uz Mercedes-Benz Sprinter, bili i Iveco Daily Line Natural Power, Ferqui Sunrise, Indcar Strada Ecity LE, MAN TGE 4×4 Intercity, članovi žirija su posebno istaknuli činjenicu da je Mercedes uspeo osigurati mogućnost prevoza za čak 38 putnika.

Učesnici na Minibus testu u Madridu. Foto: etransport.si

Mercedes se na ovom testu izborio sa jednim učesnikom iz svoje zemlje, Manom, koji je relativno nov u svetu minibuseva i nema toliko dugu istoriju kao Mercedes, pored Mana, borio se sa Ivecom, što u originalnoj izvedbi ove fabrike, što u nadogradnji na šasijama Iveca. Pored popularnog Iveca Daily, na gas, na ovom testu pojavili su se i proizvođači iz Španije, Indcar i Ferqui.

MAN TGE 4×4 Intercity

Ferqui se predstavio sa modelom Sunrise, izrađen, kao što smo već spomenuli, na šasiji proizvođača Iveco, pod oznakom Daily 40C17. U zavisnosti od konfiguracije nudi prevoz za od 24 do 32 putnika.

Ferqui Sunrise

Indcar je predstavio model Strada, na Iveco šasiji dužine 7.2m metra, ovaj minibus nudi prevoz za 22 putnika, opremljen je baterijama snage 135kWh.

Indcar Strada Ecity LE

A sada malo o pobedniku, novom generacijom Sprintera, došlo je na red i osveženje putničkih minibuseva, na šasiji MB Sprinter. Ovaj model je doživeo osveženje kako u eksterijeru, tako i u enterijeru, najveća prednost je što u zavisnosti od dužine šasije od 7.3-8.5m nudi mogućnost prevoza od 28 do 38 putnika. Pored motora najnovije generacije, tu je i nova instrument tabla, najzapaženiji je centralni deo, sa velikim “tač-skrin” ekranom, veličine 10 inča, koji za slučaj da kupac želi nešto jednostavnije rešenje, može biti zamenjen standardnim audio uređajem.

Mercedes-Benz Sprinter

Izvor: etransport.si


comments powered by Disqus