preloader
  • Novi dolazni peroni Bgd autobuske stanice

Beogradska Autobuska Stanica (BAS) doživeće nove promene, posle premeštanja parkinga autobusa, od nedelje dobija i nove dolazne perone i novu perionicu.

blog-thumb

Beogradska Autobuska Stanica (BAS) izgrađena je sredinom šezdesetih godina prošlog veka, do danas je doživela par manjih izmena, pre nekoliko meseci izmešten je parking autobuske stanice, a od nedelje 23.06.2019. godine, izmeštaju se i dolazni peroni i perionica.

Projektom “Beograd na vodi” predviđeno je izmeštanje autobuske stanice, nova lokacija je na Novom Beogradu u bloku 42. Međutim, tempo radova na projektu “Beogradu na Vodi” mnogo brže napreduje u odnosu na radove na novoj stanici, iznuđeno rešenje je izmeštanje parkinga i dolaznih perona na novu lokaciju. Nakon skoro godinu dana radova, iza upravne zgrade BAS-a i polaznih perona, od nedelje 23.06.2019. sa radom će na novoj lokacije početi novi dolazni peroni i nova perionica.

U obaveštenju poslatom prevoznicima zaključno sa subotom, 22.06.2019. dolazni peroni između Železničke i Karađorđeve ulice, više neće funkcionisati, od nedelje 23.06.2019. dolazni peroni su u ulici Vudro Vilsona, odnosno iza upravne zgrade BASa, u prilogu se nalazi plan nove stanice.

Pozicija novih dolaznih perona, parkinga i perionice BASa

U saopštenju se navodi da će u toku preseljenja nekoliko dana na raskrsnici okolne ulične mreže, kao i na ostalim saobraćajnim površinama novog dolaznog perona biti pojačano prisustvo radnika otpravničke službe BASa.

Beogradska Autobuska Stanica (BAS) dnevno opsluži preko 20.000 putnika, kroz perone ove stanice dnevno prođe skoro 2000 autobusa, kao takva predstavlja jedno od najvažnijih čvorišta glavnog grada Srbije.


comments powered by Disqus