preloader

Kompanija Autoprevoz Janjušević jedan je od 7 ponosnih partnera koji učestvuju u projektu VDL Berkhof: Dve uspešne decenije na domaćem tržištu, u realizaciji Balkan Transporta u saradnji sa VDL Bus & Coach Serbia.

Janjušević Priboj

Autoprevoz Janjušević Priboj

Kompanija Autoprevoz Janjušević osnovana je 2005. godine sa sedištem u Priboju. Od svog osnivanja, vozni park kompanije temeljio se na vozilima uglavnom domaćih proizvođača. Primarna delatnost kompanije po osnivanju bila je linijski prevoz putnika na lokalnim linijama u opštini, kao i na međugradskim linijama u cilju povezivanja Priboja sa drugim gradovima.

Kompanija Janjušević danas predstavlja savremenu kompaniju sa oko 100 voznih jedinica u svom voznom parku, gde najveću zastupljenost imaju modeli proizvođača VDL. Kada je reč o realizaciji prevoza, poslovanje se zasniva na linijskom, vanlinijskom i posebnom linijskom prevozu putnika. Pored tržišta u matičnom gradu Priboju, kompanija Janjušević poseduje poslovnu jedinicu u Kragujevcu. Na teritoriji ovog grada iz Šumadije, kompanija Janjušević posluje na lokalnim i međugradskim linijama. Uz Priboj i Kragujevac, Novi Sad, Zlatibor, Beograd i Zrenjanin su samo neka od mesta u mreži linija ovog prevoznika, na čijem se proširenju konstantno radi.

Vozni park kompanije danas broji oko 40 primeraka VDL Berkhof modela, što čini preko 40% voznog parka ove kompanije. Kada je reč o iskustvu sa VDL modelima, u kompaniji naglašavaju pouzdanost, ekonomičnost i jednostavnost prilikom održavanja. Shodno dosadašnjem iskustvu, iz kompanije Janjušević imamo najave i u vezi nastavka obnavljanja voznog parka VDL modelima.

Autoprevoz Janjušević u našem projektu učestvuje sa dva primerka modela Axial 70 treće generacije.

Nadležnima i predstavnicima kompanije se zahvaljujemo na izdvojenom vremenu, gostoprimstvu i prepoznavanju potencijala našeg projekta.

Zajedno sa svojim bratom blizancem, u oktobru 2018. godine kao prvi primerci treće generacije upotpunjuju vozni park kompanije Janjušević. Naime, radi se o izvorno 2. i 3. primerku treće generacije modela Axial 70 u našoj zemlji. Kao i primerak sa kojim smo imali prilike da se upoznamo na početku projekta, radi se o vozilima koja su u osnovi po narudžbini rađena za holandskog turoperatora Contiki.

VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m

Reč je o standardnoj dužini za dvoosovinsko vozilo, 12 m sa mogućnošću smeštanja 51 putnika i 2 člana posade. Sedišta su proizviđača Kiel, i sa prednje strane dosta podsećaju na sedišta iz prvih primeraka modela VDL Futura.

VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m

Vozilo poseduje 2 LCD TV-a, toalet, USB i utičnice od 220V. Pokreće ga Euro 5 motor sa 410 KS.

VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12 m

Kao najduži primerak treće generacije u našem projektu, predstavljamo vam Axiala 70 u izvedbi od 12.9 m. Iako najduži, ovaj primerak ima najmanji broj sedišta. Radi se o sigurno jednoj od najluksuznijih izvedbi kada je reč o standardnoj konfiguraciji, sa akcentom na najvišu udobnost putnika.

VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m

Na svojih 12.9 metara ovaj, slobodno možemo reći drumski kruzer, ima 48 sedišta nemačkog proizvođača Vogel. Enterijer odiše usaglašavanjem elemenata plave, krem i sive boje, uz kombinaciju tipova materijala. Sedišta su sa oborivim naslonom i mogućnošću bočnog pomeranja. Vozilo poseduje 2 LCD televizora, mini-kuhinju, toalet i krevet za članove posade.

VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m

Vozilo pokreće Euro 5 agregat sa 390 KS. I pored toga što ima 8 punih godina, ovaj Axial ima tek oko 400.000 pređenih kilometara, što uz dobro i redovno održavanje u kompaniji Janjušević stvara preduslov da vozilo bude u besprekornom stanju.

VDL Berkhof Axial 70, III generacija, 12.9 m