preloader
  • Dva Isuzu Cityporta za Bamiron

Nakon kupovine dva Isuzu Cityporta krajem januara, autoprevoznik “Bamiron” iz Beograda ponosni je vlasnik još dva autobusa istog proizvođača.

blog-thumb

Radi se o klasičnom niskopodnom gradskom autobusu dugačkom 12m, pokreće ga Cummins-ov turbo-dizel motor radne zapremine 6.700 cm3, snage 220 kW/300 KS, koji ispunjava Euro 6D ekološku normu, upareni sa ZF automatskim šestostepenim menjačem. Vozilo je opremljeno klima uređajem, rampom za olakšani ulaz osobama sa invaliditetom, posebnim mesto za osobe u kolicima, kao i malu decu u kolicima.

Isuzu Cityport za Bamiron BG

Takođe, ovaj autobus ima omogućenu opciju “Kneeling”, odnosno spuštanja visine na desnoj strani, kako bi se snizila visina poda vozila i omogućila olakšan ulazak slabije pokretnih osoba, osoba u kolicima, majkama sa decom.

Isuzu Cityport za Bamiron BG

Krajem januara 2020. godine je obavljena svečana primopredaja prva dva Isuzu gradska autobusa u Srbiji, u krugu firme Sejari doo koja je generalni zastupnik, uvoznik i serviser kompanije Anadolu Isuzu, preuzeta su dva autobusa Isuzu Cityport, novi vlasnik je bio Bamiron BG iz Beograda. Firma Bamiron bavi se gradskim prevozom putnika u Beogradu, deo je grupe privatnih prevoznika okupljenih pod imenom GP – NP Arriva Litas. Vozila su od februara uključena u sistem javnog prevoza u Beogradu, sa oznaka P42025 i P42026.

Isuzu Cityport

Danas, dva meseca kasnije pristižu još dva gradska autobusa marke Isuzu, čime će se saradnja između ovlašćenog uvoznika i servisera firme “Sejari doo” i firme “Bamiron BG” nastaviti.

Isuzu Cityport

Isporučeni model Citiport, u crvenoj boji po želji kupca, nudi idealno rešenje za javni prevoz, istovremeno nudeći udobnost i sigurnost putovanja svojim prostranim unutrašnjim rasporedom. Sa dužinom od 12 metara, dizajniran je tako da zadovolji koncept idealnog rešenja za javni prevoz, uzimajući u obzir stvarne potrebe prevoza putnika većih gradova.

Isuzu Cityport enterijer

Kapacitet putnika koji ovaj autobus može imati je 100 putnika, uključujući i sedenje i stajanje. Sedišta su klasična za gradski prevoz. U vozilu su predviđena mesta za korisnike invalidskih i dečijih kolica kao i rampa za lakši ulaz na drugim vratima uz obavezni kneeling sistem. Dodatak sigurnosti i komforu su i trostruki vertikalni rukohvati na više mesta u unutrašnjosti vozila.

Isuzu Cityport enterijer

Cityport omogućava i najviši nivo komfora za vozača, koji je ogradom odvojen od putničkog prostora, a tabla sa instrumentima predstavlja jedno od najsavremenijih rešenja ove vrste u autobuskoj industriji. Udobnost će osigurati ergonomsko sedište sa naslonima za ruke prilagodljivo masi vozača.

Isuzu Cityport kabina

Vozilo je opremljeno instrument tablom proizvođača “Actia”, poput drugih evropskih proizvođača kao što su Solaris, Iveco…

Isuzu Cityport instrument tabla

Pored klasičnih analognih pokazivača brzine i obrtaja, centralni deo instrument table zauzima i displej, na kome se ispisuju sve značajne informacije o samom vozilu, indikatori, digitalizovani instrumenti itd. U desnom uglu iznad tastature menjača, nalazi se i veliki displej na kome vozač ima pregled kamera koje su instalirane u samom vozilu, a pre svega iznad samih vrata za ulaz/izlaz putnika.

Isuzu Cityport kamere

Sa leve strane, nalazi se prekidač za svetla, tasteri za grejače retrovizora, podešavanje šibera, unutrašnja svetla, kao i taster za podešavanje visine instrument table, prekidač za sva četiri migavca…

Isuzu Cityport leva strana komandne table

Iznad vozača se nalazi klima centar, odnosno konzola za podešavanje klime/grejanja u samom vozilu, kao i kontrolna jedinica za displej.

Isuzu Cityport klima centar

Ovaj gradski model ima prepoznatljiv dizajn, koji definiše i prednji ugaoni displej, što do sada nije bilo mogućnosti videti na našim ulicama. Raspored unutrašnjosti je prilagođen svakodnevnoj eksploataciji i na najopterećenijim gradskim linijama, što se u praksi i dokazalo. Vozila su niskopodna i opremljena su rampama za ulazak osoba sa ograničenom pokretljivošću u kolicima. Vozila kompanije Bamiron su jedna od najurednijih na ulicama Beograda. Verujemo da je nabavka ova dva vozila, zapravo potvrda zadovoljstva nabavke od pre par nedelja, kompletna usluga kompanije Bamiron BG u Beogradu je na jako visokom nivou.

Foto: Balkan Transport


comments powered by Disqus