preloader
  • 100 Solaris hibridnih autobusa za Sardiniju

Solaris će isporučiti 100 hibridnih autobusa Urbino 12 u Kaljari, prestonicu Sardinije. Vozila će biti isporučena Sardiniju 2024. godine

blog-thumb

Solaris će isporučiti 100 hibridnih autobusa Urbino 12 u Kaljari, prestonicu Sardinije. Ugovor je deo okvirnog sporazuma potpisanog 2021. godine sa akcionarskim društvom Consip u vlasništvu italijanskog Ministarstva ekonomije i finansija (MEF). Ovim sporazumom, kompanijama za javni prevoz (TPL, italijanski: Trasporti Pubblici Locali) je biće dozvoljeno da direktno naručuju vozila ili upućuju poziv na tender za odabrane dobavljače. Vozila će biti isporučena Sardiniju 2024. godine.

Najveća sardinijska kompanija za javni prevoz ARST S.p.A. naručila je 100 hibridnih autobusa Solarisa Urbino 12 sa niskom emisijom štetnih gasova. Ovo je nastavak okvirnog sporazuma iz 2021. godine sa Consip-om. Vozila će biti isporučena u grad Kaljari na Sardiniji. Italijansko ostrvo već ima desetine vozila istog proizvođača na svojim putevima. Hibridni autobusi bi prema planu trebalo biti isporučeni u Kaljari i ući u upotrebu 2024. godine.

Solaris Urbino 12 Hybrid

Solaris Urbino 12 Hybrid autobusi koji će voziti na sardinijskim putevima biće opremljen hibridnim pogonom nove generacije koji se sastoji od električnog motora snage 250kW i motora sa unutrašnjim sagorevanjem snage 150kW Euro 6 norme. Ovo će omogućiti značajnu uštedu u potrošnji goriva kao i smanjenje emisije štetnih materija u atmosferu.

Autobusi su naručeni u izvedbi sa dvoje vrata. Za što veću udobnost putnika obezbeđena je efikasna klimatizacija za sva vozila kao i prostrani i udobni enterijer opremljen USB utičnicama. Pored navedenog, vozila će biti opremljena i video nadzorom kao i sistemom za brojanje putnika koji se nalazi iznad svih vrata. Vozačima će biti na raspolaganju niz komfornih rešenja, uključujući i zatvorenu kabinu za vozača.

Solaris Urbino 12 Hybrid

Na italijanskim putevima već ima više od 1.500 Solaris vozila. Skoro trećina njih su električni autobusi i trolejbusi sa nultom emisijom štetnih gasova. Uskoro će se na ulicama italijanskog poluostrva pojaviti i 100 novo naručenih hibridnih vozila. Solaris je evropski lider u prodaji i proizvodnji autobusa sa niskim i nultim emisijama štetnih gasova. Poslednjih godina italijanski operateri svojim zelenim kupovinama čine da ovo tržište preraste u jedno od ključnih kada je u pitanju transformacija ka zelenoj mobilnosti. Solaris je jedan od glavnih dobavljača za Italiju što se tiče vozila za javni prevoz sa nultom emisijom.

Izvor: www.solarisbus.com


comments powered by Disqus